Postituslistat

Postitutslistojen avulla voidaan lähettää tietylle käyttäjäryhmälle viestiä kätevästi. Postituslistat ovat esiteltynä Markkinointi-ylävalikon Postituslistat-sivuvalikon näkymässä. Uuden postitutslistan voi tehdä kyseisessä näkymässä painamalla näkymän vasemmasta yläkulmasta Luo-painiketta. Tämän jälkeen aukeaa uusi lomake, johon syötetään postituslistan nimi sekä vastaanottajat.

Vastaanottajat luodaan painamalla lomakkeen oikeasta yläkulmasta Vastaanottajat-painiketta, jonka jälkeen avautuu rivinäkymä. Rivinäkymän vasemmasta yläkulmasta painetaan Luo-painiketta. Vastaanottajia syötettäessä tulee määrittää vastaanottajan nimi, sähköposti ja postituslistan nimi.

Postituslistojen käyttäminen tapahtuu Markkinointi-ylävalikon kautta lähetettävissä massaposteissa siten, että massapostin lähetyslomakkeessa määritetään luvun 3 toisessa kappaleessa esitetyn Customers vaihtoehdon sijasta Postituslista. Tämän jälkeen alapuolelle ilmestyy uusi pudotusvalikko, josta valitaan haluttu postituslista. Kun postituslista on valittu, painetaan vasemmasta yläkulmasta Tallenna-painiketta ja Send To All, jonka jälkeen viestit siirretään lähetettävien sähköpostien jonoon.

Tämän jälkeen lähtevää massapostitusta on mahdollista seurata Massapostitus-valikon alta. Näkymässä esitetään massapostin lähettämisen ajankohta, nimi sekä tieto siitä kuinka monelle viesti on toimitettu, kuinka moni on viestin avannut ja kuinka moni on vastannut viestiin.

Jos käyttäjä painaa sähköpostissa olevaa Click here to unsubscribe -linkkiä, tallennetaan tieto tästä postituslistan vastaanottajan opt-out -kenttään. Käyttäjille joilla on tässä kentässä merkintä tästä tapahtumasta, ei enää tulevaisuudessa lähetetä sähköpostia tämän postituslistan yhteydessä.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Analytiikka Keskustelut »