Massapostitus

Massapostia on mahdollista lähettää asiakkaille valitsemalla asiakkaiden rivinäkymästä kaikki asiakkaat, jotka halutaan mukaan viestin vastaanottajiin ja tämän jälkeen valitsemalla Lisää-pudotusvalikosta vaihtoehto Massapostitus. Tämän jälkeen avautuu lomake, jossa määritetään sähköpostin lähettäjä (oletuksena kirjautunut käyttäjä), aihe sähköpostiviestille, halutaanko vastaukset samaan lähettäjän sähköpostiosoitteeseen vai eri osoitteeseen, sähköpostiviestin sisältö sekä mahdolliset liitetiedostot. Lomakkeen oikeassa alalaidassa määritetään myös käytetty sähköpostimalli, joka oletuksena on Massapostitus. Viesti lähtee käyttäjille lomakkeen vasemmasta alalaidasta painamalla Lähetä-painiketta.

Massaposteja on mahdollista lähettää myös Markkinointi-ylävalikon alta Massapostitus-valikosta. Näkymässä painetaan Luo-painiketta, jolloin avautuu uusi lomake. Lomakkeeseen määritetään lähettäjä (oletuksena kirjautunut käyttäjä), viestin aihe, vastaanottajat (Leads/Opportunities, Customers, Postituslista). Vastaanottajien alapuolella on kenttä, jossa esitetään vastaanottajien lukumäärä. Jos halutaan lähettää massapostia esimerkiksi vain kahdelle asiakkaalle testi1 ja testi2, valitaan vastaanottajiksi Customers ja tämän jälkeen painetaan alapuolella olevaa See selection-kenttää. Avautuvasta hakunäkymästä valitaan asiakkaat testi1 ja testi2 ja tämän jälkeen painetaan Valitse-nappulasta.

Massapostitus käyttää viestien lähettämiseen skedulointia. Viestit lähettämisen ajastamisesta vastaa Email queue manager, joka löytyy Asetukset→ Tekniset asetukset → Automatisointi → Aikataulutetut toiminnot. Email queue manager noutaa jonossa olevat postit ja lähettää ne eteenpäin oletuksena kerran tunnissa, mutta tätä voi muuttaa muokkaamalla tietoja. Minuutin välein sähköpostien lähettäminen onnistuisi siten, että muokkaa lomakkeessa Väliyksikkö-kentän arvoksi minuutti tunnin sijasta. Vain Administrator-käyttäjällä on oikeus muuttaa näitä tietoja.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Keskustelu Analytiikka »