Luominen

Tapahtuma voidaan luoda joko järjestelmän sisältä tai verkkokaupasta. Suotavampi tapa on luoda tapahtuma järjestelmän kautta, sillä osaa tiedoista ei voi täyttää verkkosivuston kautta.

Järjestelmän sisältä tapahtuma voidaan luoda seuraavasti:

  1. Jos tapahtumatyyppiä ei ole luotu tapahtumalle, luo tämä ensin (kts. Tapahtumatyypit)
  2. Markkinointi-päävalikon alta valitse sivuvalikosta Tapahtumat
  3. Paina Luo-painiketta avautuneessa näkymässä, joka avaa tapahtuman luontilomakkeen
  4. Määritä tapahtumalle nimi
  5. Valitse tapahtuman tyyppi, joka täyttää automaattisesti tapahtumatyypissä jo määritetyt kentät
  6. Määritä tapahtuman ajankohta asettamalla aloituspvm ja lopetuspvm
  7. Lipputyyppit-välilehdellä määritä tapahtuman lipputyypit (uusi lipputyyppi luodaan painamalla Lisää kohta-painiketta)
  8. Täytä loput luontilomakkeen kentät
  9. Vahvista muutokset painamalla Tallenna-painiketta

 

Tapahtuman luominen järjestelmästä

Tapahtuma voidaan luoda Tapahtumat-valikosta painamalla Luo-painiketta. Painikkeen painamisen jälkeen avautuu lomakenäkymä, johon syötetään tapahtuman tiedot. Pakolliset kentät näkyvät lomakkeessa vaaleansinisellä pohjalla (tapahtuman nimi, aloituspvm, loppupvm). Lomakkeen oikeassa yläkulmassa näkyy Ei julkaistu-painike, joka viittaa siihen, ettei kyseinen tapahtuma ole julkaistu vielä verkkokaupassa. Jotta tapahtuma tulee kaikille käyttäjille näkyviin verkkokaupassa, tulee tästä painikkeesta painaa, jolloin tilaksi muuttuu Julkaistu.

Sijainti, järjestäjä ja sosiaalisen median tunniste menevät kaikki tapahtuvan perustavan yrityksen mukaisesti. Sijainti ja järjestäjä määritetään käyttäen asiakasta, joten jos halutaan määrittää uusi sijainti, kyseisestä sijainnista täytyy tehdä uusi asiakas.

 

 

Tapahtumasivun ulkoasu määritetään Kuvaus-välilehdellä, jossa hyvän ulkoasun toteuttamiseen vaaditaan teknistä osaamista (HTML-ohjelmointikieli). Tästä syystä tapahtumille voidaan määrittää oletusulkoasu, jolloin teknistä osaamista ei vaadita.

 

Tapahtuman yksityiskohdat-välilehdellä määritetään tapahtuman vastaussähköposti sekä käytettävät sähköpostimallit rekisteröinnin vahvistuksessa ja tapahtuman vahvistuksessa.

Lipputyypit määrittävät, millaisia lippuja tapahtumaan on tarjolla. Tapahtumalle tulee määrittää lipputyypit. Lipputyypit määritetään Lipputyypit-välilehdellä, jossa määritetään millaisia lippuja tapahtumaan on saatavilla (ilmaiset liput, maksulliset liput). Kaikille lipuille tulee määrittää maksimimäärä, sillä tämä arvo määrittää tapahtuman osallistujien maksimäärän (kaikkien lipputyyppien maksimimäärien summa). Tapahtumassa on mahdollista olla sekä ilmaisia että maksullisia lippuja samanaikaisesti.

 

Lipputyypeille on hyvä määrittää Myynti päättyy-kentälle arvo, sillä tämä kenttä määrittää, mihin asti ilmoittautumisia otetaan vastaan. Kyseisen päivämäärän jälkeen tapahtumaan ei voi ostaa lippuja verkkosivustolta.

 

Tapahtuman luominen verkkokaupasta

Tapahtuman ulkoasu määritetään verkkokaupan kautta Futural ERPin sivuston rakennustyökalun avulla. Verkkokaupassa oikeasta yläkulmasta Sisältö-pudotusvalikon alta voidaan valita kohta Uusi tapahtuma, jolloin aukeaa lomake, johon syötetään tapahtuman nimi. Tapahtuman nimen syöttämisen jälkeen valitaan Jatka. Tämän jälkeen aukeaa näkymä, missä voidaan määrittää tapahtumasivun ulkoasu ”raahaa ja pudota”-tekniikalla. Oikeasta yläkulmasta valitaan Lisää lohkoja-painike, joka aukaisee Futural ERPin tarjoamat valmiit lohkot. Lohkoja voi raahata sivulle vapaasti ja niiden asiasisältöä voi muokata. Kun halutut elementit on asetettu tapahtumasivulle, vahvistetaan muutokset painamalla Tallenna-painiketta sivuston vasemmasta yläkulmasta. Verkkosivuston kautta ei voida muokata tapahtuman sijaintia, järjestäjää, ajankohtaa tai lippujen hintoja, vaan nämä joudutaan määrittämään järjestelmän sisältä tapahtuman lomakenäkymässä. Tapahtuman julkaisemiseksi verkkosivustolta tulee tapahtumasivulla painaa painiketta Ei julkaistu, jolloin painikkeen tilaksi vaihtuu Julkaistu.

 

 

Jos halutaan luoda ilmainen tapahtuma, silloin tulee määrittää lipun hinnaksi 0€. Näin ollen verkkokauppa tulkitsee tapahtuman olevan ilmainen. Tällöin verkkokaupassa lipun hinnan kohdalla lukee Vapaa. Ilmaisiin tapahtumiin ilmoittauduttaessa/rekisteröityessä asiakkalta pyydetään asiakkaan nimi / yrityksen nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Sähköpostia käytetään asiakkaan tunnistamiseen ja jos sähköpostilla on jo olemassa oleva asiakas, kirjataan ilmoittautuminen tämän asiakkaan alle.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Tapahtumatyypit Rekisteröinti »