Hankinnan poikkeamat

Hankinnan poikkeamat viittavat yleensä tilanteisiin, joissa ostosäännöissä tai toimittajatiedoissa on jotakin puutteita. Esimerkiksi jos tuote on tilausohjautuva (jolloin myyntitilauksen pitäisi synnyttää automaattisesti ostoehdotus) ja siltä puuttuu toimittaja, niin järjestelmä ei tiedä, mille toimittajalle kyseinen ehdotus pitäisi tehdä. Samoin jos tuotteen uudelleentilauksen säännöistä puuttuu tietoja, voi syntyä hankinnan poikkeama.

Hankinnan poikkeamat -raportti löytyy kohdasta Varasto – Raportit – Hankinnan poikkeamat.

Syyn "hankinnan poikkeama"-merkinnälle löydät klikkaamalla kyseisen poikkeamarivin auki ja katsomalla ruudun alareunassa olevaa viestikenttään.

Kyseinen toiminnallisuus on hyödyllinen silloin, jos käytetään ostosääntöjä tai hankitaan tuotteita automaattisesti myyntitilauksen perusteella. Silloin tuolta löytyvät ne rivit, "jotka ovat jääneet jumiin", eli niille ei ole syntynyt automaattisesti ostoehdotusta.

 

Kun lisätään kyseinen puuttuva tieto oikeaan paikkaan (esim. toimittajatieto lisätään tuotetietoihin) ja palataan hankinnan poikkeamat -raporttiin, täältä voidaan suorittaa ostoehdotus loppuun painamalla nappia ”Suorita hankinta”.

Tällöin poikkeama poistuu listalta.

 

Vaihtoehtoisesti, jos hankinnan poikkeama ei vaadi toimenpiteitä (esim. asia on hoidettu muulla tavoin, tuote on hankittu luomalla ostotilaus käsin), poikkeama voidaan poistaa listalta merkitsemällä rasti rivin vasempaan reunaan ja painamalla yläreunan toimintonappia Toiminto – Poista.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Palautukset varastoon Kaupintavarasto »