jNews Pro - Automaattinen uutiskirje

jNews Pro uutiskirjelisäosa sisältää automaattinen uutiskirje-ominaisuuden (Smart-Newsletter), jonka avulla voidaan luoda uutiskirje, joka tietyin väliajoin lähettää automaattisesti uutiskirjemuodossa halutuille uutiskirjetilaajille esim. viimeisen viikon/kuukauden aikana julkaistut blogiartikkelit.

Automaattisen uutiskirjeen luominen

Valitse hallintapaneelista Komponentit -> jNews -> Automaattiset uutiskirjeet / Smart-Newsletter ja klikkaa Uusi-painiketta

 jNews Pro - Automaatiset uutiskirjeet

Automaattisen uutiskirjeen muokkausnäkymä

Määrittele ensin Otsikko ja näkyvyysastetukset ja valitse Lista-välilehdeltä haluamasi lista(t) joille automaattinen uutiskirje lähetetään.

Määritä sitten automaattisen uutiskirjeen aloituspäivämäärä, josta lähtien uusien julkaistujen artikkelien tarkistus aloitetaan. Vain ne artikkelit, jotka on julkaistu tämän annetun päivämäärän jälkeen, otetaan huomioon uutiskirjeen lähetyksessä. Seuraava automaattinen uutiskirje määritys tarkoittaa aikaa, jolloin ensimmäinen automaattinen uutiskirje lähetetään. HUOM: aloituspäivämäärä ja Seuraava automaattinen uutiskirje -määritykset eivät ole enää muokattavissa sen jälkeen, kun uutiskirje on tallennettu.

Määritä lopuksi uutiskirjeen lähetysväli. Tämä valinta määrittelee, kuinka usein jNews Pro tarkistaa lisätyn sisällön. Mikäli uutta sisältöä tänä aikana julkaistu, uutiskirje lähetetään tilaajille, mikäli sisältöä ei ole, uutiskirjettä ei lähetetä.

Automaattisen sisällön lisääminen uutiskirjeeseen

Valitse uutiskirjeen editorissa hiirellä kohta, johon haluat julkaista automaattisen sisällön ja klikkaa Automaattisen uutirkijeen muokkausnäkymässä Tunnisteet-painiketta

 Tunnisteet ponnahdusikkuna

Valitse sivulle avautuvasta ponnahdusikkunasta Automaattisisältö tai mikäli sivustollasi on artikkelien/sisällönhallintaa varten käytössä K2-lisäosa, _JNEWS_TAGMENU_AUTOCONTENT_K2

Automaattisisällön kautta pystyt mm. valitsemaan ne kategoriat, joihin julkaistut artikkelit haluat lisättävän automaattiseen uutiskirjeeseen, sekä vaihtamaan niiden esitysjärjestystä, ja näytetäänkö artikkelit kokonaisuudessaan, vain ingressi (tätä varten artikkliin pitää lisätä read more-painike) tai vain pelkkä otsikko. Kun olet valmis, klikkaaa Insert Tag-painiketta. Tallennuksen jälkeen uutiskirjeeseen tulisi ilmestyä joko [SMARTNEWSLETTER] (Automaattisisältö) tai [SMARTK2] (_JNEWS_TAGMENU_AUTOCONTENT_K2) tagi.

Klikkkaa lopuksi Tallenna.

Automaattisen uutiskirjeiden näkymään pitäisi nyt ilmestyä juuri luomasi uutiskirje. Tässä vaiheessa uutiskirje näkyy vielä Julkaisematon-tilassa, mutta kun ensimmäinen automaattinen uutiskirje on generoitu ja lähetetty, vaihtuu se automaatisesti Julkaistu-tilaan, ja lähetyspäivämäärä päivittyy Lähetyspäivä-sarakkeelle (ks. alla oleva kuvakaappaus).

Automaattiset uutiskirjeet näkymä

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « AcyMailing -ohjeet jNews -ohjeet »