Monikielisyys - Artikkelin ja valikkonimikkeen kielen vaihto

Joomlan monikielisyyden tuki mahdollistaa useamman kielen asettamisen verkkosivulle. Vierailija näkee sivulla kielivalinnan, jonka kautta käyttäjä pystyy helposti vaihtamaan sivuston kielen.

Jokaiselle kielelle voidaan muokata erikseen omat artikkelinsa, valikkonsa ja sivumoduulinsa. Kun käyttäjä haluaa artikkelia lukiessaan vaihtaa sivun kieltä, voidaan hänet ohjata suoraan erikieliseen artikkeliin. Sivuston kieliversioille voidaan myös määritellä oma persoonallinen ulkoasunsa.

Kun sivustolla on käytössä monikielisyys, esim. suomi-englanti, niin mikäli saman sisältöiset artikkelit halutaan näyttää erikielisinä, tulee niisä luoda ensin omat artikkelinsa, joille molemmille valitaan artikkelin luonnin yhteydessä oikea kieli-asetus:

joomla 3 artikkeli kieli

 

Kun artikkelit on tallennettu, luodaan vastaavasti valikoihin (tässä esimerkissä siis suomi ja englanti) omat valikkonimekkeet kyseisille artikkeleille ja valitaan myös niille oikea kieliasetus. Tämän jälkeen valikot on mahdollista yhdistää niin, että kun sivustolla käyttäjä klikkaa kyseisellä valikkosivulla kielenvaihtajasta toisen kielen, vaihtuu myös samalla kyseinen valikon kieliversio. Tätä yhteyttä hallinnoidaan valikkonimikkeen asetuksita löytyvällä Yhteydet-välilehdellä:

joomla 3 valikkonimike yhteydet kieli